Volgens EU-commissaris Frans Timmermans is Nederland Roomser dan de Paus bij de toepassing van Natuurwetgeving. Daardoor komen boeren onnodig in de problemen bij de bepaling van mestwetgeving en normen voor ammoniakuitstoot in de buurt van natuurgebieden. De PvdA'er Timmermans deed zijn uitspraken in het Europees Parlement in antwoord op CDA Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik.

Timmermans impliceerde dat de problemen die in Nederland zijn ontstaan rond de Melkveewet (fosfaat) en de PAS (ammoniak) deels worden veroorzaakt door de manier waarop Nederlandse ministers van landbouw de Europese regels hebben toegepast.

De staatsscretaris geloofde haar oren niet en zegt 'met enige verbazing' kennis genomen te hebben van Timmermans' opmerkingen. Volgens haar hebben juist het Europese Hof van Justitie en een aantal acties van de Europese Commissie Nederland gedwongen tot aanscherping van de Nederlandse wetgeving.

PvdA-bewindsvrouw Dijksma wil met Timmermans in gesprek over de verwarring die hij in Europa en ons Haagse parlement heeft gezaaid. Dat meldt Boerderij.
De SGP lijkt zich achter Timmermans te scharen. Nederland zou de Natuurwetgeving onhandig hebben vormgegeven volgens Elbert Dijkgraaf.

Fotocredits: Frans Timmermans, European Parliament
Dit artikel afdrukken