Het is een opvouwbare iPad-standaardje, dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Ik was gewend mijn iPad gewoon op schoot te houden, of plat op tafel, of in mijn hand tijdens het skypen. Of - ja maf hé? - tegen het scherm van m'n Toshiba laptop. Of op de leuning van de bank. Allemaal prima te doen. Totdat je erachter komt dat het nog veel makkelijker kan.

De PadPivot bestaat uit twee onderdelen. Een lichtgebogen onderkant met daarop een draaipunt met een platte zuignap. In de onderkant zitten uitsparingen. Je kunt daar de iPad (zowel horizontaal als verticaal) gewoon inzetten, en 'm laten leunen tegen het zuignapdeel. Dan staat de iPad als een huis. Ideaal om te skypen of tijdens het eten de krant te lezen, naar een video of TV te kijken. Je zet hem gewoon op tafel of op je bureau. Hij staat stabiel en je hebt je handen volledig vrij om bijvoorbeeld te schrijven of op een andere computer te typen. Of natuurlijk, als je dat zou willen, je ingrediënten te snijden en in de pan te roeren. De iPad als kookboek, de PadPivot als kookboekenstandaard. Of als video-standaard voor YouTube en andere leuke stap-voor-stap-filmpjes. De PadPivot heeft bij mij de keuken nog niet bereikt - daarvoor heb ik er op andere plekken veel te veel lol van.

Je kunt achterop de tablet ook een bijgeleverde doorzichtige sticker plakken. Dan wordt het pas echt leuk. Je 'plakt' de zuignap midden achterop de iPad en je hebt een heel andere standaard. Hij staat er nog steeds prima mee, op een tafel of bureau. Waarschijnlijk ook op het aanrecht. Door het draaipunt kun je 'm in allerlei prettige leeshoudingen stellen. Een andere optie is dat je er mee in een lekkere luie stoel of op de bank gaat zitten. En dan blijkt het lichtgebogen standaardje prima op je been te houden: de onderkant is zodanig stroef dat hij nauwelijks glijdt. Dus opnieuw: handen vrij om te swipen of te tikken! Je kunt de PadPivot ook vastbinden aan je been, maar ik zag niet in waarom ik dat zou doen. Het werkt zo al prima.

Wil er een poes bij op schoot, dan is de beenruimte wat beperkt. Maar dan zet je de iPad met standaard en al gewoon op de leuning van de stoel of bank - als die enige breedte heeft - en de tablet staat er prima op. Je kunt het scherm draaien naar iedere gemakkelijke lees/kijkhouding en je hebt weer je handen vrij. Natuurlijk kun je een iPad zonder standaard ook gewoon op de leuning leggen - maar bij de ronde leuningen van onze stoelen moest je 'm dan wel vasthouden. Al is het maar omdat de poes er ook kopjes aan wil geven. Met de PadPivot verdraait die kat dan het scherm, maar je hoeft geen noodgreep te doen om hem voor een val te behoeden want hij staat stabiel.

In dit filmpje zie je hoe het werkt. Simple comme bonjour, zoals de Fransen zeggen:(Koken), kranten lezen, facebooken, (kook)boeken lezen, (kook)video's kijken, Foodlog lezen, mailen, chatten en van alles-en-nog-wat-zoeken in Google? Dat doe ik voortaan allemaal met de PadPivot. Een wondertje van aanpasbaar gemak en opvouwbaarheid. Je schroeft de 'pivot' eraf, klapt het onderstel van 2 kanten dubbel, steekt hem in je tas en steelt in de trein jaloerse blikken. Eindelijk een iPad met losse handen!

De PadPivot is te koop bij Mobilefun.nl.

Fotocredits: Foodlog Media
Dit artikel afdrukken