De van oorsprong Britse maaltijdbezorger Deliveroo, die inmiddels in heel Europa actief is, stopt in tien Duitse steden. Dat schrijft het FD.

"In Duitsland gaat de strijd vooral tussen Lieferando, dochter van het Nederlandse Takeaway.com, en het Duitse Delivery Hero," aldus de krant. Opmerkelijk aan de actie van Deliveroo is dat de maaltijdbezorger in een aantal grote Duitse steden als Berlijn en Hamburg wel blijft draaien. De slag om de bezorgmarkt wordt inmiddels per stad geleverd.

Delivery Hero is naar eigen zeggen wereldmarktleider, maar moet op zoek naar middelen om dat te blijven. Daarom zette het bedrijf zijn Nederlandse dochter foodora te koop. Het moest erkennen dat concurrenten sneller groeiden. Toen het bedrijf waardeloos bleek omdat zich geen gegadigden meldden, besloot Delivery Hero de stekker uit de activiteiten van foodora in Nederland te trekken.

Zoals bij zoveel platformbedrijven overleeft uiteindelijk ook in de tafeltje-dekje-branche alleen de grootste. In de praktijk is dat de partij met de diepste zakken. Die heeft de langste adem om de anderen letterlijk uit de strijd om het marktleiderschap te fietsen en vervolgens de hele markt te kunnen pakken.
Het Financieele Dagblad - Deliveroo blaast tactische aftocht in Duitsland
  • Deel
Druk af