Consumentvriendelijke nummernep: ze zeggen dat je er 2 krijgt, maar je krijgt er wel drie!
Naar de winkel dus. Misschien is het een ingehouden manier om de klant te bedanken voor de forse groei van AH vorig jaar. In dat geval, dank u AH voor deze subtiele vorm van dank!
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Hier in Brussel is de corne de gatte, dé luxe-aardappel. Prijs gaat tot € 3,5/Kg. Maar moet uit zandgrond komen om uitstekend te zijn (zoals alle aardappelen, overigens?).
De naam corne de gatte (geitenhoorn), komt van de vorm van de uitlopers, heb ik ergens gelezen. Het is een oud ras, vrije teelt.
zal je mailen
Marieke, kun je zjjn adres achterhalen en me dat sturen?
even off topic; te druk om mee te spelen...
maar dat komt wel weer.
vanmiddag even een aperitif gepakt bij lippens op driewegen.. een van de laatste staminees in de polder in zeeuws vlaanderen.. zat een boer te momperen dat hij een heerlijke exclusieve aardappel geteelt had, die niemand wilt. had al diverse sterrenrestaurants gepolsd.. geen interesse; teveel werk om te bereiden. of we zin hadden in een baaltje. "Corne de gatte"... een misvormd vastkokend klein aardappeltje.. lijkt meer op een op een gemberknol dan op een aardappel. smaakt naar noten; koken gedurende een kwartier, dan even de koude kraan erover; en dan pas pellen ! en dan in reuzel even op zijn gehele bakken. serveren met een beetje fleur de sel. zo een heerlijk ouderwetse aardappelsmaak. ge weet niet wat ge proeft. we hebben dus weer iets ontdekt vandaag...
Dat is de grap: ze gingen per drie. Niet per gewicht. Het zou dus kunnen dat die van 2 te klein waren om als 'per twee' te gaan. Dat was te nep. Toen gingen ze dus maar met z'n 3-en voor twee ;-)
(let wel: ik gis maar wat)