Geen ontkomen aan, want wie maakt er nou zelf zure bommen? Of celeri-salade?
Een vraagje over dat laatste. Ik trof dit bakje in een Franse super, kocht het en proefde het. Opvallend fris. Geen wonder, want er zitten maar weinig suikers ('glucides' in het Frans) in.
Kijk maar even op de twee achter-etiketjes hieronder.
Of bent u allen culi en maakt u het zelf? In dat geval: hoeveel suiker doet u erin?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
In deze context is dit een leuke site, gevonden via @eetschrijver op twitter. http://www.hoeveelsuikerziterin.nl/voedsel-producten
Jammer alleen dat het hier om producten gaat waarin je wel al suiker verwacht, anders dan in een salade.
Zeer correcte laatste zin.
In de jaren 60 deden veel moeders een zelfgemaakte dressing met (veel) suiker over de sla. In de daarna op de markt gebrachte slasauzen zit/zat ook suiker. Suiker is ook een soort smaakversterker, dat weet McDonalds al heel lang.
Suiker wordt juist gebruikt om de suiker/zuur verhouding goed te krijgen. Te zuur gaat er bij velen niet in, beetje suiker erbij en de mensen lusten het wel.
Er zijn wel getallen bekend welke verhouding mensen nog lekker vinden en wanneer niet meer.
In je eigengemaakte citroenlimonade strooi je toch ook wat suiker?
Eindelijk dat we hier in het Westen eens een beetje leren met smaken om te gaan. Zoet, zuur, bitter, zout, het hoort in balans. Van een schepje of snufje suiker knappen veel gerechten op. Kan me voorstellen een sellerie salade ook.
Koop of maak het nooit, dus kan je niet verder helpen.