Meer groente eten? Neem eens een koekje. Het pastinaakkoekje met cacao-hazelnootcrème-vulling, bijvoorbeeld, waar VMT over schrijft. De Nederlandse fabrikant Foodlane ziet wel brood in gezond zoet bij de koffie en brengt Groentecookies op de markt onder de merknaam Landlane. In elk van deze cookies zit 85 gram vers verwerkte pastinaak. Ze bevatten minder vet en zout en meer vezels dan gewone koekjes en leveren (ongemerkt) een bijdrage aan de dagelijkse inname van groente. De verkoop begint in januari bij Aldi, maar wat Foodlane oprichter Wim Koetsier betreft blijft het niet bij Aldi. Er is al veel interesse, zegt hij in VMT.
VMT - Productnieuws: Landlane introduceert Groentecookies
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Op die manier. Zo had mijn vader een afschuw van pompoensoep, omdat hij dat ooit had gegeten en dan zat er verder niks in, alleen gepureerde pompoen. Ik kook er nog knoflook, een ui, een wortel en handje linzen in mee en kruiden en bouillonblokjes, pureer het dan en doe er dan nog soepgroente en jamblokjes in. Oh ja, en nog een paar laurierblaadjes. Dan wordt die soep echt lekker en lust mijn vader het graag. Dat kan het vaak zijn met bepaalde soorten, zit er te weinig in om lekker te smaken voor herhaling vatbaar
Astrid,
Het was niet zo dat we die soep niet lekker vonden hoor, maar niet speciaal genoeg om die nog eens te maken. Op de online site van Jumbo zag ik dat ze ook pastinaak in frietvorm verkopen, dus blijkbaar is daar wel vraag naar.
Je hebt hem weleens gegeten zei je en vond hem toen niet lekker, kan dus die anijsachtige smaak zijn. Je moet dan meer de zoetere groentes erbij zoeken. Vaak zie je dat ze ze ook in dikke repen snijden en dan met worteltjes in de oven bakken met wat kruiden, vaak is het komijn wat er dan oa op gaat. Soort groentefriet wordt het dan. Jamie Oliver heeft dat weleens met een kerstprogramma laten zien, toen gingen er ook gewone en gele bieten naast op de bakplaat.
Astrid,
>> omdat die pastinaak een beetje anijsachtige smaak heeft <<
Weer iets geleerd, want dit wist ik niet.
Ik gebruik ze weleens voor een stamppot, dan doe ik heel weinig aardappel om het goed te kunnen mengen, maar ik gebruik dan voornamelijk pastinaak(met knolselderij en aardappel kan het ook) en dan je groente erdoor. Bijv 2/3 tot 3/4 pastinaak en de rest aardappel. Maar ik doe dat voornamelijk met rauwe postelein, zoals je rauwe andijvie stamppot maakt, dan met postelein, omdat die pastinaak een beetje anijsachtige smaak heeft lijkt me dat nou met zuurkool niet lekker, met boerenkool zou nog kunnen.