Het Limburgse bedrijf Isobionics zegt van 1 sinaasappel miljoenen liters sap te kunnen maken. Het bedrijf haalt de smaakstof valencene uit een sinaasappel en voegt natuurlijke stoffen als water, suiker en gist toe. Het proces dat volgt, zou gelijk zijn aan wat in de sinaasappel plaatsvindt. Omdat het de productiviteit van de natuurlijke processen sterk verbetert, zouden de kosten dalen met meer dan 50%. Volgens de CEO Toine Janssen van Isobionics gebruikt het bedrijf een natuurlijk proces, ook al klinkt het nogal technologisch. Het bedrijf wil ook sap van andere citrusvruchten technologisch ontwikkelen.
BNR - Aan de vooravond van een saprevolutie
Lees ook
- 2 Zwendel met statiegeld 4 aug 2023
-
12
+‘Witte waterstof goed voor duizenden jaren energie’ 7 mrt 2023
-
13
+Nederlanders besparen energie voor eigen portemonnee, niet voor milieu 25 okt 2018
-
20
+‘Trouw schetst scheef beeld van situatie plantage Santa Angela’ 26 sep 2018
-
17
+FDA vraagt consumenten om definitie ‘gezond’ 3 okt 2016
Dus het uiteindelijke product komt nog verder verwijderd van het origineel te staan, dsu nog ongezonder voor de mens om te drinken. Pers ze nou gewoon zelf maar uit en meteen drinken, dan eet je tenminste wat je drinkt.