Het Limburgse bedrijf Isobionics zegt van 1 sinaasappel miljoenen liters sap te kunnen maken. Het bedrijf haalt de smaakstof valencene uit een sinaasappel en voegt natuurlijke stoffen als water, suiker en gist toe. Het proces dat volgt, zou gelijk zijn aan wat in de sinaasappel plaatsvindt. Omdat het de productiviteit van de natuurlijke processen sterk verbetert, zouden de kosten dalen met meer dan 50%. Volgens de CEO Toine Janssen van Isobionics gebruikt het bedrijf een natuurlijk proces, ook al klinkt het nogal technologisch. Het bedrijf wil ook sap van andere citrusvruchten technologisch ontwikkelen.
BNR - Aan de vooravond van een saprevolutie
Lees ook
-
9
+We zijn onze eigen schepper geworden - gedachten bij Virginie Maris 6 jun 2021
-
38
+Natuurlijke en kunstmatige smaak- en geurstoffen verschillen niet veel van elkaar 9 nov 2017
- 0 Geen octrooi op klassieke veredeling 20 feb 2017
- 11 Appelsientje past verpakking aan na klacht 5 apr 2016
- 0 Eco-vriendelijke verpakking uit garnalen en grapefruitpitten 25 feb 2016
Dus het uiteindelijke product komt nog verder verwijderd van het origineel te staan, dsu nog ongezonder voor de mens om te drinken. Pers ze nou gewoon zelf maar uit en meteen drinken, dan eet je tenminste wat je drinkt.