Douwe Egberts, onderdeel van DE Master Blenders 1753, richt zich met 8 nieuwe theevarianten op het topsegment van de out-of-home theemarkt. Het nieuwe theeconcept, Pickwick Tea Master Selection zal verkrijgbaar zijn in de horeca, op de bedrijfsvloer en bijvoorbeeld 'in de wachtkamer van de kapper of dokter', schrijft het FD.
'Upper mainstream'
Marktleider Douwe Egbert richt zich hiermee op de bovenkant van de markt, het zogeheten 'upper mainstream'-segment. Daar zit volgens marketing directeur Sander van der Linden een gat in de markt: 'De consument wil meer beleving met thee'. Thee is in Nederland na koffie en water de meest gedronken drank. In de koffiewereld is de laatste jaren een ware revolutie aan de gang. Koffiedrinkers thuis laten het doorsnee automatische kopje filterkoffie links liggen ten faveure van een Nespressootje, of een met de hand opgegoten 'slowly brewed' bijzondere blend. Buiten de deur drinken ze niet zomaar een 'kop koffie' meer, maar gaan ze naar koffieboetiek of nemen ze een latte macchiato bij Starbucks.
Theedrinkers blijven daar niet bij achter. Ook zij "willen meer weten over de verschillende blends, ze willen variatie [.. en niet meer] blind het zakje pakken", zegt Frans Taapken, 'huis-barista' van DE in het FD. Een gedachteloos gekozen zakje Pickwick Engelse Melange heeft afgedaan. Ook voor 'gewone' mensen doen de premium theeën doen dus hun intrede. Zo biedt DE al enige tijd 'Pickwick Slow Tea' en 'Pickwick Leaves' voor kieskeurige theedrinkers.
Buitenshuis kan de liefhebber van topkwaliteit-thee voortaan zijn keus maken uit de nu gepresenteerde Pickwick Tea Master Selection (met groene, zwarte en kruidentheeën).
Dit artikel afdrukken
'Upper mainstream'
Marktleider Douwe Egbert richt zich hiermee op de bovenkant van de markt, het zogeheten 'upper mainstream'-segment. Daar zit volgens marketing directeur Sander van der Linden een gat in de markt: 'De consument wil meer beleving met thee'. Thee is in Nederland na koffie en water de meest gedronken drank. In de koffiewereld is de laatste jaren een ware revolutie aan de gang. Koffiedrinkers thuis laten het doorsnee automatische kopje filterkoffie links liggen ten faveure van een Nespressootje, of een met de hand opgegoten 'slowly brewed' bijzondere blend. Buiten de deur drinken ze niet zomaar een 'kop koffie' meer, maar gaan ze naar koffieboetiek of nemen ze een latte macchiato bij Starbucks.
Theedrinkers blijven daar niet bij achter. Ook zij "willen meer weten over de verschillende blends, ze willen variatie [.. en niet meer] blind het zakje pakken", zegt Frans Taapken, 'huis-barista' van DE in het FD. Een gedachteloos gekozen zakje Pickwick Engelse Melange heeft afgedaan. Ook voor 'gewone' mensen doen de premium theeën doen dus hun intrede. Zo biedt DE al enige tijd 'Pickwick Slow Tea' en 'Pickwick Leaves' voor kieskeurige theedrinkers.
Buitenshuis kan de liefhebber van topkwaliteit-thee voortaan zijn keus maken uit de nu gepresenteerde Pickwick Tea Master Selection (met groene, zwarte en kruidentheeën).
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
In Nederland is in de supermarkt nauwelijks lekkere thee te krijgen. Tot voor zo'n vijf jaar had AH de beste thee die veel smaak en vooral karakter had. Een Engelsman zou zeggen, 'with a tangy taste'. Dit is helaas voorbij. De thee die wij in Nederland drinken geeft nauwelijks aroma en wij lijken af te dwalen naar de geparfumeerde theesoorten. Consumenten denken zelfs dat Earl Grey een originele theesoort is. Terwijl deze juist opgelapt is met bergamot olie.
De kruiden theesoorten herbergen nog een ander vrij onbekend gevaar. Dat van de botanische gifstoffen zoals Pyrrolizidine. Deze stof wordt ondermeer gevonden in Jacobs Kruiskruid (Senecio Jacobeae). Binnenkort komt ons onderzoeksrapport over dergelijke brandnetel, Good feeling, Rooibos en 'weet ik veel thee' waarin onrustbarende hoeveelheden van deze gifstoffen zijn aangetroffen.
De beste en meest zuivere thee komt uit Darjeeling en uit Kenia. Zonder parfum uiteraard.
Ik hoef de thee van de supers niet, die zijn idd niet allemaal even lekker, sommige smaken veel te kunstmatig. Ik koop ze liever los met echte stukjes fruit, bloemen enz erdoor en gebruik gewoon van die T-sac zakjes. Veel lekkerder.
Thee waar aroma of zelfs stukjes fruit en dergelijke aan zijn toegevoegd bevatten thee van een uitermate duistere oorsprong. Vroeger werd de oude thee oogst voor gebruikt. Nu zien wij Argentijnse (!) en theesoorten die mechanisch zijn geoogst die voor dergelijke vruchten theesoorten gebruikt wordt. In Engeland kun je nog goede thee kopen in de supers.
IJsbrand, wat je in #1 vertelt, leidt tot voedselangst. Vertel: hoe gevaarlijk is thee? Ik drink 10 kopjes per dag.
Duistere oorsprong of niet, ik vind het lekkerder drinken/smaken dan PW, Lipton of wat dan ook.