Net als Dick trek ik steeds vaker (en langer) naar Zuid-Europa. Niet naar Frankrijk maar naar Italië. Niet naar een 'eigen huisje op het platteland' maar naar een 'geleende boerderij' die we inmiddels al jaren als 'onze wijnboerderij in Toscane' beschouwen.

Deze week heb ik bovenstaande video in elkaar gezet ter promotie van de Chianti-wijnen. Het gaat niet best met de verkoop van Chianti-wijnen. Grote inkopers kiezen steeds vaker voor goedkopere wijnen uit landen als Zuid-Afrika en Zuid-Amerika en de prijzen voor Chianti-wijnen blijven maar dalen. Met als gevolg dat veel wijnboeren in de Chianti-streek inmiddels meer inkomsten halen uit agritoerisme dan uit de verkoop van wijn.

Nu ben ik absoluut geen expert maar vraag ik me wel af of de Chianti-wijnen inderdaad veel te duur zijn verkocht de afgelopen jaren. En hebben de inkopers gelijk door over te stappen naar wijnen afkomstig uit andere landen als je kijkt naar prijs-kwaliteit verhouding? Ik vraag dit omdat mij dit jaar (opnieuw) een flinke hoeveelheid Chianti-wijn is aangeboden voor een paar euro per liter en ik met de vraag rondloop of het de moeite waard is om deze wijn te importeren naar Nederland. Iemand?
Dit artikel afdrukken