Naar aanleiding van een pleidooi voor verbeeldingen van de toekomst van de landbouw, twitte Dick Veerman "Louise Fresco is ook voor plofkip, maar zegt dat anders." Waar Fresco's visies geaccepteerd worden, worden de pleidooien voor een nog intensievere landbouw van WUR-voorzitter Aalt Dijkhuizen dat niet. Hoe komt dat?

Pikant detail. Een prominent Wagenings lid van GroenLinks gaf Veerman op z'n lazer. Hij twitte terug: "Pleiten voor ratio in discussie over landbouwproductie is iets anders dan voor plofkip zijn. Je verdraait haar woorden."

In de uitzending van Brandpunt vanavond licht Louise Fresco haar visie op de toekomst toe aan de hand van haar deze week beschikbaar komende nieuw boek Hambugers in het paradijs.

De tekst bij de uitzending luidt: De plofkip is zo slecht nog niet en megastallen hebben we wellicht nodig. Het zijn controversiële standpunten van een hoogleraar die juist pleit voor nuance. Louise Fresco, hoogleraar duurzame ontwikkeling, komt deze week met haar nieuwe boek: ‘Hamburgers in het paradijs’. Samen met Aart Zeeman prikt ze alvast wat vooroordelen over voedsel door.


Toegevoegd (ma 1 oktober, 10.00h): de uitzending van Brandpunt (het item begint op minuut 26:50)

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.Fotocredits: Boekplus
Dit artikel afdrukken