Dat zegt ZLTO-baas en Vion's RvC voorzitter Hans Huijbers. Terwijl hij vorig jaar nog verklaarde dat Vion na zijn financiële en bestuurlijke crisis binnen de kortste keren weer op overnamepad zou gaan, klinkt hij nu veel bescheidener.

BN De Stem schrijft:
Huijbers ziet Vion niet het FrieslandCampina van de vleessector worden. Een coöperatie 'zou gewoon kunnen', zegt hij. "Maar de vraag is of Vion die gunfactor momenteel heeft. Ik denk niet dat de gemiddelde varkenshouder op dit moment bereid is om voor veel geld in Vion te stappen."
Hij ziet wel een andere optie. "Ik sluit niet uit dat steeds meer boeren met een eigen concept best bereid zijn een stuk risicodragend kapitaal in te zetten. Een soort obligaties, om te garanderen dat Vion over 2 jaar nog steeds doet wat afgesproken is."


Boeren lijken te moeten betalen om hun Vion draaiend te houden. Commissaris Huijbers verwacht echter geen 'gunfactor'.

Met deze woorden bepaalt Huijbers de toon over de status van het bedrijf. Van de nieuwe directievoorzitter Michiel Herkemij heeft de markt nog geen woord vernomen sinds zijn aantreden midden januari. Het mag bijzonder heten dat zijn president-commissaris het beleid blijkt te bepalen met deze sterk beeldvormende woorden.

Op twitter viel de volgende tweet te lezen:


Dit artikel afdrukken