Dat suggereerde de NRC afgelopen weekend. De krant schrijft: "Henk!” Thierry Baudet slaat Henk Bleker op de schouder. „Ik ben zó onder de indruk van wat ik hier allemaal zie!” Terwijl drie melkmeisjes van Zuivelhoeve even verderop met een rad van fortuin een paar klompen verloten, verzamelt een groep Nederlandse ondernemers zich rond de tafel bij Bleker en Baudet. Op de Berliner Grüne Woche, ’s werelds grootste land- en tuinbouwbeurs, valt voor ieder wat te winnen.
Ze kunnen het sinds kort goed vinden, de voorman van Forum voor Democratie (FvD) en de oud-partijvoorzitter van het CDA. Het was Bleker, oud-staatssecretaris en tegenwoordig lobbyist voor een veehandelaarsverbond, die ervoor zorgde dat de FvD-leider zich op het laatste moment aansloot bij de Kamerdelegatie op de beurs, die deze week gehouden wordt. Met Blekers hulp wordt hij hier, al handenschuddend, wegwijs in de boerenwereld.


Uit de rest van het artikel moet duidelijk worden dat de CDA-prominent kritisch staat tegenover zijn eigen partij en dat vooral de in de media geplaagde veeboeren wel voelen voor een stem op Baudet.
NRC - Baudet zoekt de boerenstem met steun van Henk Bleker
  • Deel
Druk af