image We hebben het er hier al over gehad, ik vroeg mij al een tijdje af waar ik ze zou kunnen kopen. Blijkbaar was ik niet de enige.......hier het antwoord.

Een goed halfjaar geleden lanceerde Natural & Co de Apple Chips onder het merk FastFruit. In eerste instantie werd daarbij gericht op de groente en fruitwinkels; met mensen die het product graag willen verkopen. Natural & Co kiest bewust niet voor het traditionele kanaal, omdat het bedrijf een merk wil opbouwen en niet het slachtoffer wenst te worden van een prijzenslag. Ook de benzinestations zijn geen focus; de automobilist is doorgaans op zoek naar een andere, ongezonde snack. Dat zegt Frank van Bokhorst van Natural & Co uit het Brabantse Beek en Donk. Hij is onlangs wel een samenwerking aangegaan met Jamin. Die keten wil zich onder meer met 'gezondheid' en 'welness' profileren. Apple Chips passen goed in dat concept.

De Apple Chips worden gemaakt van de uit China afkomstige, wat zoet smakende fuji-handappel. De chips worden in China ook gesneden en vervolgens tot 90 graden Celsius verhit. Hierdoor wordt er vocht aan de appels ontrokken en krijgen ze een typische krokante bite. Er zitten dus geen vetten en toegevoegde suikers in. Andere fruitsnacks op de markt zijn doorgaans gefrituurd waardoor er vet in zit, aldus Van Bokhorst.

Inmiddels levert Natural & Co aan enkele honderden groente- en fruitspeciaalzaken. Verder rekent het bedrijf cateraars aan scholen en ziekenhuizen tot zijn klantenkring. Sinds kort horen daar dus ook de zoetwarenspeciaalzaken bij.

bron: Consudel
Dit artikel afdrukken