imageDoet me denken aan een inmiddels wat oudere film:Baby Boom. Ik hoop maar dat ze de intellectuele eigendomsrechten goed hebben geregeld ;-)

Restaurateur Neal Brown heeft in het Amerikaanse Indianapolis toprestaurant L'explorateur, en maakt sinds kort ook babyvoeding. De kinderhapjes zijn uitsluitend geproduceerd met lokaal geteelde groenten en fruit. Hij gaat de lijn Izzy and Grey’s Gourmet Baby Food via zijn restaurant en via internet verkopen. De filosofie van lokale producten hanteert Brown ook op zijn restaurantkaart. Voor de babyvoeding inspireert hij zich z’n zeven maanden oude zoontje Greyson Samurai.
Sous-vide
Brown wil zich met Izzy and Grey’s Gourmet Baby Food in de babyvoedingsmarkt onderscheiden door gebruik te maken van de Franse sous vide-techniek. Dit houdt in dat het eten langzaam gegaard wordt in een vacuümverpakking en daarna snel wordt gekoeld. Daardoor behouden bijvoorbeeld groenten meer smaak.

Een ander unique selling point is het feit dat Brown al zijn lokale leveranciers kent. 'De trend is dat mensen in restaurants willen weten waar het eten vandaan komt', zegt Brown op de website Zest.nl. Dat geldt volgens hem nog meer voor babyvoeding.

Obesitas
Ook verwijst de restaurateur naar de kinderobesitasepidemie in de VS, die 'nu eindelijk een beetje aandacht begint te krijgen'. Waarom begin je dan niet met vers voedsel op jonge leeftijd?

Brown experimenteert met gemakkelijk te verteren kruiden en andere ingredienten. Die moeten het eten voor de baby's aantrekkelijker maken, zonder dat ze er krampjes van krijgen. Zo gebruikt Brown in een wortelrecept bijvoorbeeld gember voor extra smaak en olijfolie om de spijsvertering te bevorderen. Hierbij werkt hij samen met een kinderarts.


bron: missehoreca
Dit artikel afdrukken