Directeur Willy Selten (45) van de vleeshandel in Oss die zijn naam draagt, wordt vervolgd wegens fraude met paardenvlees. Hij is de enige uit zijn bedrijf die wordt vervolgd. De zaken tegen zijn verkoopdirecteur en een medewerkster van de administratie die aanvankelijk ook werden verdacht van betrokkenheid zijn geseponeerd. Ook de bedrijven van Willy Selten worden niet gedagvaard. Willy Selten BV is inmiddels failliet. Eventuele schade is daar niet meer te verhalen.

Vandaag kondigde het Openbaar Ministerie aan dat Selten op 24 maart voor de rechter in Den Bosch zal moeten verschijnen.

Prijsval Europese markt door paardenvleesaffaires 2013t
Vermoed wordt dat Willy Selten 300.000 kilo paardenvlees uit Nederland, Engeland en Ierland als rundvlees heeft verkocht. Uit dien hoofde wordt hij beschuldigd van valsheid in geschrifte. Selten zat begin 2013 drie dagen vast voor verhoor.

De paardenvleesaffaire die in 2013 Europa teisterde heeft gezorgd voor een prijsval van het Europese rundvlees. De marktprijzen in Europa maskeren daardoor nog steeds het feit dat elders in de wereld de prijs van rundvlees letterlijk de pan van de consument uit begint te stijgen.
Dat heeft te maken met het feit dat een groot deel van het rundvlees in gehakte vorm wordt verkocht. De internationale markt achtte Europees rundvlees lange tijd niet betrouwbaar omdat er paardenvlees, waaronder ziek, zou kunnen zijn bijgemengd.

Fotocredits: Willy Selten, still, Omroep Brabant
Dit artikel afdrukken