Online retailer Alibaba gaat zijn innovatieve supermarktketen Hema Fresh de komende 10 jaar verder uitbreiden in China. Tegen 2030 moeten er fysieke winkels komen in alle 200 Chinese steden met meer dan een miljoen inwoners, meldt Retail Detail. Ondertussen heeft Carrefour in China gedeeltelijk de handdoek in de ring gegooid.

Alibaba lanceerde de nieuwe keten van innovatieve instant-bezorgwinkels in 2017. Hema Fresh, niet te verwarren met de Hema die we in Nederland kennen, heeft zowel fysieke winkels als een enorm online aanbod met verse producten die klanten kunnen bestellen voor bezorging thuis. Inmiddels telt de keten 150 filialen in de 21 grootste steden van China, waaronder Shanghai en Beijing. Alibaba’s vice-president en Hema Fresh’s CEO Caixin Hou Yi verwacht dat dat aantal tegen 2022 zal stijgen naar 2.000.

Consumenten die hun verse boodschappen doen bij Hema Fresh betalen niet bij de kassa, maar via de digitale betaaldienst Alipay. Ant Financial, Alibaba’s partner, is van plan ook Europa te veroveren met Alipay. Banken heeft Alibaba niet meer nodig. Facebook uit de VS gaat nog verder en denkt erover om een nieuw geldsysteem te maken.
RetailDetail - Alibaba wil meer fysieke winkels openen
Reageer
  • Deel
Druk af