
Op zoek naar nieuws kwam ik uit op iets heel aards, dat me veel leuker nieuws leek voor dit weekend: aardbeienscones. Met de a.s. hittegolf zal de aanvoer van dit prachtige lentefruit toenemen én krijgen ze eindelijk smaak. Niet dat waterige, maar die typische diep-elegante smaak die een vers geplukte aardbei die zon en warmte heeft gehad kan hebben.
Heb je ze zelf in de tuin en heb je zin in zelf scones maken (écht dat kan iedereen) terwijl de rest naar het WK kijkt? Ga naar het recept van de Indiase Indira, die op haar blog met beeldschone fotografie meestal Indiaase recepten beschrijft (aanraders overigens!).
Indira's foto's horen zonder meer tot de categorie Food Porn. Het water loopt er van in je mond; hoe is het toch mogelijk dat zulke foto's de commercie van niet-industriële voeding maar niet op gang brengen? Het zou een tip kunnen zijn voor hoe het Voedingscentrum zijn campagnes beter zou kunnen aanpakken ...
Overigens: aardbeien zijn echt 'hot & healthy'.
Ik heb er een wijntip bij: Mariposa van het Italiaanse wijnhuis Casalone. De wijn is gedeeltelijk vergist en heeft daarom maar 5,2% alcohol. Daardoor blijft hij zoet. Omdat hij gemaakt is van bracchetto, een druivensoort met een forse stoot frisse zuren, is het een fantastische dorstlesser en doordrinker. Ongeslagen bovendien bij aardbeien: ik zou echt geen betere weten. Enne ... je kunt hem bij mij vinden. Kijk maar eens of je hem gevonden krijgt ;-)
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ja zo lust ik er nog wel een paar! maar eerlijk is eerlijk dat is ook erg lekker. Een tip: doe door de room een klein beetje aardbeienlikeur.
yam, yam...;-)
Mariëlla, koop dan ook een wat volle slagroom die je heel licht slaat (en zonder suiker) en over het geheel laat lopen!
Nou staat er vanavond rabarber uit eigen tuin met Hollandse aardbeien van de Turkse groenteboer op het menu. En nu heb ik geen fles Mariposa....Snif... Zet maar een paar flesjes apart Dick, voor als ik binnenkort langskom ;-)
Zo zie je maar weer!
En ook rabarber heeft in the UK 'superfood'-status.