Zo’n 70% van het zout dat Amerikanen dagelijks binnenkrijgen komt uit in supermarkten of restaurants gekocht eten. Het zelf gehanteerde zoutvaatje speelt maar een beperkte rol. Amerikaanse onderzoekers bekeken het eetpatroon van 450 Amerikaanse volwassenen. Gemiddeld kregen ze 3,5g natrium binnen (dat komt overeen met 8,75g zout); ruim meer dan de aanbevolen 2,3g per dag. Eten dat niet thuis was klaargemaakt was de belangrijkste bron met ruim 70%, gevolgd door natrium dat van nature in voeding voorkomt (14%). Natrium dat thuis bij het koken werd toegevoegd telde maar voor 5,6% mee en zout wat tijdens het eten over de maaltijd gestrooid wordt voor 4,9%. “Mensen vertellen dat ze minder zout moeten gebruiken, is niet genoeg”, zegt onderzoeker Lisa Harnack. “De primaire focus om mensen minder zout te laten eten moet liggen op commercieel bewerkte voeding en het eten in restaurants."
ScienceDaily
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook