Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van Jurgen Seppen
Rookworst natuurlijk, die andere producten zijn voor zover mogelijk nog erger dan HEMAworst. Vies is die, te vet, te zuur en een...
Jurgen Seppen
13 jaar geleden
KijkofhetKlopt - week 50
Ik weet niet veel van kaas maar dacht altijd dat de specifieke smaak van rauwmelkse kaas voor een groot deel afkomstig is van...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Mag ik wat vragen? - boeren Goudse
Melchior, mijn verklaring is nog veel simpeler; welvaart! Voeding is goedkoop waardoor mensen zich vol kunnen proppen. Is...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Bezeten van gezond eten - doe de test
Melchior, Natuurlijk zijn er veel aanwijzingen dat milieu/dieet en in het bijzonder het Westerse dieet problemen veroorzaakt....
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Bezeten van gezond eten - doe de test
Veelkantie Misschien kun je wel technisch lezen maar begrijp je niet wat ik hierboven schreef? Weer terug naar school of heb je...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Bezeten van gezond eten - doe de test
Kun je eigenlijk wel lezen veelkantie?
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Bezeten van gezond eten - doe de test
Zal even wat verduidelijken over die tweelingen. Monozygote tweelingen zijn weliswaar identiek wat betreft hun DNA maar dit...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Bezeten van gezond eten - doe de test
Vandaag was ik bij een slager die een waanzinnig apparaat heeft; een vacuum mixer waarmede je het vleesmengsel voor worst...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Het geweten van McDonald’s
Over de temperatuur van het stoven. Ik heb wel eens vlees gestoofd en daarbij de temperatuur religieus op 75 graden gehouden in...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Culinair Ontdekt: Stoverij
Karen, "Vermijd de ongezonde plantaardige oliën!" maar eet wel kokosolie... Brood de oorzaak van autoimmuunziekten. Ik word...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Boter op het hoofd van de Dienst - #kvw
Vlees bakken doe ik nooit met boter, dat verbrandt. Voor de beste biefstuk eerst superheet bruinen met olijfolie, dan vlees uit...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Boter op het hoofd van de Dienst - #kvw
Florine, mijn keuken is wel een laboratorium! Zie hier en hier wat experimenten met voedsel, zout, pH en kleuren in mijn keuken....
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Keukengeheimen (1): Borlottibonen
Voordat ik me naar buiten begeef nog even dit: De darmflora is best een hot topic in onderzoek. Colitis, darmkanker, herstel na...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Yakult werkt wel
Dick, dat hebben ze allang bedacht maar er zijn praktische bezwaren... Yakult is makkelijker, smakelijker en er valt ook meer...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Yakult werkt wel
Die biggetjes zouden nog veel meer gebaat zijn bij een hap stront van een gezond varken. Dat bevat alle bacterien die ze nodig...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Yakult werkt wel
Mijn daslook in pot heeft de winter niet overleefd... Maar, voor de wildplukkers is verwarring met de herfsttijloos eerder het...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Culinair ontdekt: Wilde kruiden
Visvocht trekt vast beter weg in een zoutkorst dan in folie, maar maakt dat uit voor de smaak? Bovendien, wanneer je vis veel...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Zout voor de korst: advies gevraagd
Ik zie de smaaktechnische meerwaarde van een zoutkorst over goed in alufolie wikkelen niet. Zout is voor de gimmick en...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Zout voor de korst: advies gevraagd
Ik reageer over dit onderwerp voor het laatst want vind het hier steeds meer een enge sektarische paleoclub worden. Het succes...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Katan, de evolutie en de zending
Off topic voor Andre; een kwakzalver is iemand die, medicamenten en of behandelingen verkoopt die niet werken, en een gebrekkige...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Moszkowicz en Spong tegen ondeugdelijke voedingsleer?
Andre, op je website zie ik hele lijst met ziekten die je met een paleo dieet denkt te kunnen behandelen. Ik noem dat...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Moszkowicz en Spong tegen ondeugdelijke voedingsleer?
JMeindert, je bent het wel me me eens... Mijn stelling is simpelweg dat we hier nu allemaal de middelen hebben om hoogcalorische...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Moszkowicz en Spong tegen ondeugdelijke voedingsleer?
Ik zal het nog maar eens herhalen, "voedingsleer" heeft helemaal niets met de huidige obesitas epidemie te maken. Helemaal...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Moszkowicz en Spong tegen ondeugdelijke voedingsleer?
Wat een totale en trieste onzin. Welke gevolgen van welke voedingsleer? Het is al lastig genoeg aan te tonen dat specifieke...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Moszkowicz en Spong tegen ondeugdelijke voedingsleer?
Huib, dank! Maar, bedoel je met rijping alleen zachter worden van het weefsel? Is er verschil in smaakontwikkeling tussen de...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Ode aan de haring - Icoon 3
Nog even over die alvleesklier. Ik heb geen idee hoe dat ding er in een haring uit ziet. Wat ik wel weet is hoe de alvleesklier...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Ode aan de haring - Icoon 3
Dick, klik nu eens op de link die ik boven gaf en dan rechtsboven (full text) doorklikken. Dat review is gratis en daar staat...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Koolzaadolie verhitten - en de omega-drietjes dan?
Voor de liefhebber even een omvangrijk review over deze materie opgezocht. Ik dacht ook altijd dat onverzadigde vetten...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Koolzaadolie verhitten - en de omega-drietjes dan?
Niet te negatief, ik ben heel blij met de Europese EFSA. Die komen halfjaarlijks met een enorme lijst van vernietigende oordelen...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
De EU stemt
Iedereen die hier reageert is een culi, althans volgens mijn definitie. Florine, ik bedoel met culimarkten inderdaad...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Amsterdam heeft onze hulp nodig
Een culidagmarkt voor dagelijkse boodschappen wordt nooit wat. De huidige Amsterdamse culimarkten worden met reden veelal in het...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Amsterdam heeft onze hulp nodig
Heeft Amsterdam dan nog geen markt? O ja, die zijn er wel. Druk ook. Alleen de Dappermarkt (beste markt van NL...) en de Albert...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Amsterdam heeft onze hulp nodig
Wie die kop precies gemaakt heeft doet er voor mij niet toe. Het dikt het verhaal aan en dat ergert mij maar ik weet ook wel dat...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Consumptie van veel rauwe groente en fruit lijkt beroerte te voorkomen
Dit is een enorme studie, meer dan 20000 deelnemers!, die imho alleen in een Academisch instituut gedaan kan worden. Heeft zeker...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Consumptie van veel rauwe groente en fruit lijkt beroerte te voorkomen
Ah, Wouter de H., perfect, dank voor het aanbod en hier gaat ie dan! Volledig off topic. Wat is het beste ras om thuis friet...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Maak dat de kat wijs, van de patat
Wanneer je worstrecepten uit begin vorige eeuw leest (ook ik ben niet van nostalgische smetten vrij...) zie je dat de...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Fake - erfgoeddagen in Vlaanderen
Precies, het verleden is dood en dat is maar goed ook. Ik durf de stelling wel aan dat huidige, goedgemaakte, vleeswaren, kazen...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Fake - erfgoeddagen in Vlaanderen
Dick, de vragen boven zijn niet relevant voor de obese patient. Met studies naar de effecten op diabetes etc. van verschillende...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
De waarheid achter ‘Dr. Frank’
Guillaume, de darm beschermt zich door een slijmlaag. Bovendien vernieuwt de volledige bekleding van de darm zich iedere paar...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Vette Darmflora
Ik vond dit, met alle respect, een bespottelijke draad met veel reclame voor dieetwinkels. Antwoorden op de vragen boven zijn...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
De waarheid achter ‘Dr. Frank’
In de supermarkten die ik bezoek zie ik groenten en fruit uitsluitend op liefdeloze wijze door 16 jarige vakkenvullers in een...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
De kapitein van het Westland
Dieten. Gaap. We weten toch al lang dat ze allemaal maar kort werken, zoals door de dietisten boven maar weer eens uiteengezet?...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Melchior Meijer over 5 actuele diëten
Wanneer het hier niet snel wat elitairder wordt haak ik af hoor. De feiten tot nu toe: Allereerst was er het Duitse foodwatch...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
De concurrentie van de Keuringsdienst: Foodwatch
Nick, inderdaad koudgeperst. Commercieel appelsap wordt bij mijn weten ook koudgeperst. Waarom je appels eerst zou moeten koken...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
Nick lees nu even mijn eerste post plus doorklik. Appelstroop van puur appel kan prima en is een stuk smakelijker dan de...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
Wouter, tijdens het inkoken heb ik me inderdaad regelmatig afgevraagd of ik geen energie aan het verspillen was... Wel leuk om...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
Citaat uit de uitzending: "appelstroop van puur appels is niet te vreten want te zuur". Ik nodig Klootwijk bij deze uit om mijn...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Vanavond: De Wilde Keuken 1
Er is een heel scala aan pacifische zalmen. De beste soorten King/chinook, groot en sockeye, kleiner, zijn, vind ik,...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Groene zalm
Volkomen onstsporende discussie want we zijn het eens op wat details na. Vermindering van vleesconsumptie, verduurzaming van ons...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Het vlees dat zichzelf niet is
Klootwijk, om mij dedain toe te dichten is totale onzin en een zwaktebod. Wou je soms ontkennen dat er hele volksstammen zijn...
Jurgen Seppen
14 jaar geleden
Duurzame volksbal is een feit
‹ Vorige
1
2
3
4
Volgende ›