“Rest in peace”, schrijft Marion Nestle op haar blog Food Politics over het besluit van het Amerikaanse Salt Institute de deuren te sluiten.

Het was een slechte grap, zeggen critici van de vereniging van zoutproducenten en -handelaren, die lobbyt voor de zoutindustrie en wetenschappelijk onderzoek afscheidt dat de voordelen van zoutgebruik moet bevorderen.

Inderdaad is zout heel belangrijk voor het functioneren van de mens. Maar meer dan een theelepeltje met 6 gram per dag is niet nodig. In het dieet dat vele Amerikanen en andere westerlingen eten zit vaak een veel grotere hoeveelheid. Veel te veel zout is op den duur slecht voor de bloedvaten en veroorzaakt hoge bloeddruk.

Ook promootte het Salt Instituut, dat in 1914 werd opgericht, het gebruik van zout op gladde wegen en om vlekken uit kleding te halen. ‘Everything’s Better With A Little Salt’, is de leus van het instituut.

In het persbericht wordt met geen woord gerept over de reden van de sluiting. Maar de reden laat zich raden: overbodig.
FoodPolitics - RIP The Salt Institute
  • Deel
Druk af