Neerlands deftige krokettenindustrie Cold Food, maker van de Amsterdamsche Croquet, het Van Dobben assortiment en de Kwekkebomen, heeft in het nieuwe jaar een ‘Europese primeur’, het Van Dobben Saucijzenbroodje.
Het is een noviteit op de aanstaande Horecava. Volgens een persbericht van de Horecava zit in het saucijzenbroodje ‘beroemd rundvlees’ en – woordnepping: ‘Het ziet er zeer ambachtelijk uit.’
Maar sterker nog is een andere ‘primeur’ waar Europa van gaat opkijken. De Draadjesvleeskroket!
‘Een kwaliteitskroket (?wk) van zachte ragout gehuld in een krokante korst.’
Nou heb ik een blauwe maandag in mijn ruige verleden als bijrijder en sjouwer gewerkt voor een krokettenfabriekje. Ik haalde grondstof op uit een vrieshuis. Draadjesvlees. Het zat nog aan de poten vast. De diepgevroren kuitbenen van paarden.
Volgens het persbericht komen de draadjes in de nieuwe kroket van het rund.
Zit hem de Europese primeur in een andere diersoort?

Dit artikel afdrukken