Neerlands deftige krokettenindustrie Cold Food, maker van de Amsterdamsche Croquet, het Van Dobben assortiment en de Kwekkebomen, heeft in het nieuwe jaar een ‘Europese primeur’, het Van Dobben Saucijzenbroodje.
Het is een noviteit op de aanstaande Horecava. Volgens een persbericht van de Horecava zit in het saucijzenbroodje ‘beroemd rundvlees’ en – woordnepping: ‘Het ziet er zeer ambachtelijk uit.’
Maar sterker nog is een andere ‘primeur’ waar Europa van gaat opkijken. De Draadjesvleeskroket!
‘Een kwaliteitskroket (?wk) van zachte ragout gehuld in een krokante korst.’
Nou heb ik een blauwe maandag in mijn ruige verleden als bijrijder en sjouwer gewerkt voor een krokettenfabriekje. Ik haalde grondstof op uit een vrieshuis. Draadjesvlees. Het zat nog aan de poten vast. De diepgevroren kuitbenen van paarden.
Volgens het persbericht komen de draadjes in de nieuwe kroket van het rund.
Zit hem de Europese primeur in een andere diersoort?
Dit artikel afdrukken
Het is een noviteit op de aanstaande Horecava. Volgens een persbericht van de Horecava zit in het saucijzenbroodje ‘beroemd rundvlees’ en – woordnepping: ‘Het ziet er zeer ambachtelijk uit.’
Maar sterker nog is een andere ‘primeur’ waar Europa van gaat opkijken. De Draadjesvleeskroket!
‘Een kwaliteitskroket (?wk) van zachte ragout gehuld in een krokante korst.’
Nou heb ik een blauwe maandag in mijn ruige verleden als bijrijder en sjouwer gewerkt voor een krokettenfabriekje. Ik haalde grondstof op uit een vrieshuis. Draadjesvlees. Het zat nog aan de poten vast. De diepgevroren kuitbenen van paarden.
Volgens het persbericht komen de draadjes in de nieuwe kroket van het rund.
Zit hem de Europese primeur in een andere diersoort?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Raf,
De snacks vanb Mabos worden hier gemaakt. Ziet er halal uit, compleet met certificaat.
Om iets meteen 100% Halal te noemen is wat voorbarig. Of je produceert Halal of je produceert het niet. Je kunt niet beide in één productiehal maken. De reden daarvoor is dat haram* vlees en Halal vlees dan door dezelfde hal gaan en dus haram* zijn.
*Voor moslims niet toegestaan.
Maar mijn weten is er een producent, net over de grens bij Venlo, die enkel en alleen Halal vlees verwerken en produceren tot Halal Snacks. Ik zag ze op de Horecava staan. Mekkafood Halal Products
http://www.mekkafoodhalalproducts.eu/
@ Wouter Klootwijk,
Natuurlijk is het lachwekkend. Marketing-PR is vaak overenthousiast. Maar bij Kwekkeboom/Van Dobben gaat het inderdaad puur om het merk: "Nu ook sausijzenbroodjes van dezelfde kwaliteit als Van Dobben Kroketten".
Echte snackinnovaties vind je bij Mabos Snacks, uitvinders van de aloude Berehap, maar inmiddels ook van de Samydel: een frikandel, maar dan 100% halal. http://www.berehap.nl/
Uniek in Europa.
Vroeger zat er in de kroketten nog echt vlees, nu zijn de meeste kroketten bijna 100% zetmeel. Waarschijnlijk wordt de aloude kroket waar vroeger nog vlees in zat nu weer als nieuw geintroduceerd. Wel fijn overigens dat ze na jaren van bezuinigen gewoon weer wat vlees in die dingen gaan stoppen...
Weer wat geleerd. Schrijf je Draadjesvleeskroket met een hoofdletter, dan is niet de kroket het grote nieuws, maar de naam. 'Woordspel met de term primeur.'
Ik wou dat die stomme grijns van m'n gezicht ging, maar ik moet er zo om lachen.