Op 5 februari gaat de korte film M6NTHS van filmmaker Eline Helena Schellekens online in première. In de film laat Schellekens het leven zien door de ogen van een biggetje dat in de bio-industrie opgroeit. Zonder voice-over of interviews kruip je in de huid van een klein varkentje en zie je het dier opgroeien tot het slachtrijp is, schrijft NPO Radio1.

De online-premièredatum is niet voor niets gekozen. Het is de dag van het Chinees Nieuwjaar en daarmee het startschot van het jaar van het varken.

De Nederlandse documentairemaakster won met de film in oktober de Panda award. Binnen de internationale Wildlife-film- en televisie-industrie is het de hoogste onderscheiding en wordt daarom ook wel de 'Groene Oscar' genoemd. Voor de documentaire filmde Schellekens gedurende een maand bij verschillende varkensbedrijven in België, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het koste haar 5 maanden voordat ze het vertrouwen kreeg van de boeren.

De film is 2 weken lang online te bekijken op websites van verschillende dierenbeschermingsorganisaties in Europa. Zo ook bij Compassion in World Farming (CIWF). CIWF voert internationaal campagne voor een betere veehouderij zonder kooien. Een van de grootste dierenwelzijnscampagnes ooit, waaraan meer dan 140 organisaties uit heel Europa meedoen, aldus CIWF.


M6NTHS OFFICIAL TRAILER from Eline Helena Schellekens on Vimeo.

CIWF - Bekijk deze unieke film over varkens nu!
Reageer
  • Deel
Druk af