Wim Bens volgt per 1 april 2019 Hans Huijbers op als voorzitter van het bestuur van ZLTO en NCB. De Algemene Vergadering van ZLTO stemde deze week met zijn voordracht in.

Op de website van ZLTO zegt aftredend voorzitter Hans Huijbers: "Het bestuur heeft met de keuze voor Wim Bens bewust een keuze gemaakt voor een ander profiel. ZLTO heeft in haar geschiedenis vaker een niet-boer als bestuurder gehad en ook dat zijn fases waar we met plezier op terug kijken. Het bestuur heeft er alle vertrouwen in vanwege zijn gedreven persoonlijkheid en zijn passie voor onze sector. Ik deel dat vertrouwen."

Bens (58) is nu nog directievoorzitter bij Rabobank Tilburg e.o. Hij studeerde SPD/HEAO-BE, haalde een MBA op Nijenrode en heeft ruime bestuurservaring. "Door de combinatie met zijn verbindende kwaliteiten, gedreven persoonlijkheid en warme belangstelling voor de agrarische sector, vertrouwt het bestuur van ZLTO hem de functie van voorzitter meer dan toe", klinkt het. Bens zal zich gaan richten op het verder uitwerken van de visie Boeren hebben een Oplossing en wil ZLTO de komende jaren "maximaal betekenisvol" laten zijn op het erf van de leden.
ZLTO
Reageer
  • Deel
Druk af