Italiaans ijs vertegenwoordigt wereldwijd een waarde van meer dan €15 miljard, meldt vakblad European Supermarket Magazine. Volgens L’Osservatorio Sigep, 's werelds grootste vakbeurs voor de banketbakkerij-industrie, groeit de markt voor ambachtelijk Italiaans ijs gemiddeld 4% tussen 2015 en 2018. Bij Italiaans ijs moet je denken aan in Italië, liefst ambachtelijk gemaakt, consumptie-ijs. Ook het 'luxe Italiaanse schepijs' dat Albert Heijn dit voorjaar introduceerde, komt uit Italië. Het ijs waar we bij de Italiaanse ijssalons in ons land van genieten, telt niet mee als Italiaans ijs.

In Europa neemt Italië met 595 miljoen liter ijs 19% van al het binnen de EU geproduceerde ijs voor zijn rekening. De meest verkochte smaken zijn klassieke smaken zoals pistache. Smaken in opkomst zijn limoen, gember en kokosnoot, net als ijs in ‘vrij van’-smaken en ijs met plantaardige ingrediënten. Italiaans ijs maakt ongeveer 5% uit van de Amerikaanse ijsmarkt van $14,3 miljard, een aandeel dat naar verwachting komend jaar nog verder toe zal nemen.
ESM - Global Market For Italian Ice Cream Worth Over ?15 Billion | ESM Magazine
Reageer
  • Deel
Druk af