De vraag is natuurlijk of de consument zich inderdaad laat beïnvloeden. Recent nog liet een filmpje hier op Foodlog zien dat naarmate een dier ons nader staat, we het vlees ervan minder snel consumeren. Ook de (geringe) paardenvleesconsumptie lijkt zich onder dit argument te scharen.
Wat vinden Foodloglezers? Ga je minder vlees eet als je weet dat het van varken Getrud of Betsy komt?
Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Een correctie is hier toch echt op zijn plaats over de reactie van Robin Gorte
Vlees eten is absoluut NIET nodig.
De mens kan makkelijk zonder vlees, het is zelfs beter voor je als je weet hoe je gezond
maaltijden bereid zonder vlees.
Zonder vlees mis je niets.
Het verbaast mij iedere keer weer hoe men maar vast wil blijven houden aan dat stuk dood dier.
Daarom stel ik bij deze nog een vraag.
Gaat u minder vlees eten na het zien van deze korte film.
https://www.youtube.com/watch?v=j2SkKNQDyqg
Ik kies inderdaad ook voor Ward van Beek's optie 3 Kijk maar! Wil zelf graag een paar blonde Mangalicabiggetjes maar waar die bij ons in de buurt te vinden zijn???
Ik mis inderdaad ook optie drie: "Ik eet liever vlees van een dier dat ik heb gezien en waarvan ik weet dat het een goed leven heeft gehad." De Buitengewone Varkens voeren op hun site buitengewonevarkens zelfs de knuffelvarkentjes Ben & Cas op. Hoeveel naam wil je hebben... Toch hebben al meer dan 500 mensen geïnvesteerd in vlees van deze varkens.
Monique, over die 'make believe' die je beschijft in #9: dat wordt nog steeds gedaan. Ik ken een bedrijf onder de rook van Amsterdam die net doet of hun Franse dikbilvlees afkomstig is van 'eigen' koetjes die rondom de slagerij lopen. En wat te zeggen van de bekende vleesgrossier (ook 020) die 5000 kg rundvlees per week verkoopt van een zeer exclusief ras, maar niet kan of wil aantonen waar zijn dieren geslacht worden ? Ik besef dat door het gebrek aan voedselkennis en het teveel aan emotie van consumenten dit soort praktijken niet uit te bannen zijn. Dus toch maar pleiten voor een 1 op 1 relatie tussen het dier en de consument ? Gaat wel druk worden op het platteland.....