Koninklijke Grolsch gaat sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren, laat de bierbrouwer weten in een persbericht. Grolsch biedt vrijwilligers die bardiensten draaien in bijvoorbeeld verenigingsgebouwen of tijdens evenementen, een training aan met theorie en praktische rollenspellen. Zo leren deelnemers hoe ze om kunnen gaan met (lastige) situaties rondom verantwoord alcohol schenken.

De bierbrouwer hoort bij de ondertekenaars van Nationaal Preventieakkoord. Samen met Nederlandse Brouwers, het kabinet, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven zet Grolsch zich dan ook in om het alcoholgebruik in Nederland terug te dringen. Koert van ’t Hof, Corporate Affairs Director van Koninklijke Grolsch: “Sportkantines en studentenverenigingen spelen hierin een belangrijke rol. Hoe ga je bijvoorbeeld om met het schenken van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar? Een vraag waar veel barvrijwilligers tegenaanlopen.”

Naast het trainen van barvrijwilligers werkt de bierbrouwer aan het verder verkrijgbaar en zichtbaar maken van het 0.0% assortiment bieren in sportkantines en studentenverenigingen. “Dit ligt nu al boven de 70% en willen we naar 100% brengen,” aldus van ’t Hof.
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik met nieuwe training voor de barvrijwilligers in Nederland | koninklijkegrolsch.nl
  • Deel
Druk af