De NOS meldt dat minister Schippers en staatssecretaris Dijksma op dit moment geen concrete aanwijzingen hebben dat het frauduleuze met paard vermengde rundvlees dat door Willy Selten uit Oss op de markt werd gebracht een gevaar is voor de volksgezondheid schrijven. "Dit geldt zowel voor het vlees als voor de levensmiddelen waarin het vlees is verwerkt die op de markt zijn gebracht", zeggen de bewindslieden.

Het met paard vermengde rundvlees van vleesverwerker Willy Selten uit Oss werd aan 1208 horecabedrijven, 39 slagers, 184 supermarkten en een diervoederbedrijf geleverd te zijn. Dat blijkt uit het lopende onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA naar het paardenvleesschandaal. Zoals EénVandaag eerder deze week meldde, kan slechts een beperkt deel worden teruggehaald. In de uitzending werd gesteld dat het vlees via criminele bendes en vermoedelijk behandeld met voor menselijke consumptie ongeschikte pijnstiller phenylbutazon vanuit Ierland en het Verenigd Koninkrijk naar Nederland kwam.

De Partij voor de Dieren twijfelt aan de uitspraken van Dijksma en Schippers. Volgens Kamerlid Marianne Thieme kan niet worden gegarandeerd dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is.
Dit artikel afdrukken