foto: Mark Hayes
Nutraingredients.com kwam gisteren met een berichtje over de timing waarmee je verrijkte yoghurt moet eten. Met plantaardige sterolen verrijkte yoghurts verlagen je cholesterol-gehalte. Maar wat blijkt? Als je ze tussendoor neemt spoelen ze letterlijk te snel door je lijf heen om hun werk te kunnen doen. En boeiender: als je ze neemt in combinatie met ander eten, mogen ze ook nog eens gewoon vet zijn omdat die plantaardige sterolen dan hun werk optimaal kunnen doen.
Tsja, timing, dat gaat over volgorde én combinatie van stofjes op hetzelfde of na elkaar volgende momenten. Wat weten we nu eigenlijk echt van wat eten voor je doet?
Maar niet getreurd, steeds vaker blijkt dat heel oude eetgewoonten niet zo gek zijn (zoals bijv. kaas na de maaltijd). Proefondervindelijk bewezen. Zit vaak meer waarheid in dan 10 wetenschappers kunnen bewijzen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Er wordt heel veel verzonnen om toegevoegde waarde te bieden en het product vervolgens fors duurder dan het gewone te kunnen verkopen. Ik zou er geen definitieve waarheid over durven uitspreken. Mij frapperen iedere dag weer die kleine nieuwe weetjes in voedingsresearch.
Ik heb in het tijdschrift "Ortho" een heel interessant artikel gelezen over plantensterolen. Dat kwam er niet zo positief uit eigenlijk.