In een persbericht schrijven de gezamenlijke Nederlandse supermarkten (verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) dat ze veel begrip hebben voor de zorgen van Nederlandse boeren. Tegelijkertijd tonen ze zich ‘bezorgd over de aangekondigde acties van Farmers Defence Force gericht op het verstoren van de voedselvoorziening in Nederland. Zeker in deze tijd waarin Nederland zich voorbereidt op een mooie Kerst. Het is belangrijk dat boerenorganisaties met de overheid hierover in gesprek zijn en tot oplossingen komen. Het CBL heeft in een brief de Farmers Defence Force verzocht om de geplande acties af te blazen. Pogingen om met bestuursleden van FDF in gesprek te gaan zijn helaas op niets uitgelopen."

Namens het CBL stuurde advocatenkantoor Allen & Overy een brief aan de FDF waarin de de organisatie aansprakelijk wordt gesteld voor alle schade die zij de leden van het CBL (Albert Heijn, Aldi, Bidfood, Boni Supermarkt, Boon's Markt, Coop, Deen Supermarkten, DEKA, Dirk, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Lekkerland, Lidi, Makro, Nettorama, Plus, Poiesz Supermarkten, Sligro, Vakcentrum en Vomar) berokkent als de FDF de aangekondigde acties voortzet.

Het ministerie van Landbouw liet Foodlog vanmiddag weten nog geen reden te zien om zich zorgen te maken over de aangekondigde acties van de boeren. Maandag aanstaande (16 december) spreken premier Rutte en minister Schouten met de boeren. "Daarna zien we verder", aldus een woordvoerder. De blokkades zijn aangekondigd voor woensdag 18 december.
CBL
  • Deel
Druk af