Altria, tabaksproducent van sigarettenmerken als Marlboro en Lucky Strike, neemt mogelijk de Canadese cannabisproducent Cronos Group over. Dat meldt Bloomberg. Cronos ging niet op de geruchten in.

De marktwaarde van Cronos is omgerekend ongeveer €2,8 miljard. In reactie op de mogelijke overname zijn de aandelen van de cannabisproducent met 30% gestegen.

Er is veel interesse voor de cannabismarkt nu het recreatief gebruik van cannabis wettelijk is toegestaan in Canada. Voor tabaksfabrikanten als Altria biedt cannabis een mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren naast roken. Roken is immers een markt op zijn retour door het ontmoedigingsbeleid.

Eerder waren ook Coca-Cola, de brouwers Molson Coors en Diageo, en de brouwer van Guinness-bier in gesprek met cannabisproducenten over een mogelijke samenwerking. Coca-Cola liet vorige maand weten hier vanaf te zien. Niettemin moet met de mogelijkheid rekening worden gehouden dat suikerhoudende dranken, sigaretten en misschien straks ook alcoholische dranken worden vervangen door cannabisproducten.
Bloomberg - Bloomberg - Are you a robot?
  • Deel
Druk af