Het Schotse Twin River Distillery heeft officieel de sterkste gin ter wereld gestookt, schrijft the Independent. De ‘Naked Gun Uncut’ bevat 77% alcohol, bijna twee keer zoveel als gewone varianten. Vorig jaar mei nam de Canadese Voedsel- en Warenautoriteit nog een partij Bombay Sapphire Gin in beslag die per ongeluk 77% alcohol bevatte: de producent was vergeten zijn gedestilleerd tot het juiste percentage met water aan te lengen. De Canadese autoriteit verklaarde toen het drankje tot ‘niet veilig om te consumeren.’ Twin River heeft zijn Naked Gun voor de ervaren drinkers van een ginfestival gestookt maar roept kopers toch op de Uncut voorzichtig te drinken.
Independent - Scottish distillery creates the world?s strongest gin
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Diesel-öl.
Zelf benoemde Schnapps tijdens een bergsportvakantie. Kwamen naar beneden met enziaanwortel en vermouthkräuter. Schoongemaakt en zeer fijn gesneden in een liter Anzetzalkohol van 90%. Op aanraden van de boer, waar we kamers huurden, in de zon omdat het dan mooi oxideert en een lichte cognackleur krijgt.
Bedoeling was bij thuiskomst te mixen met brandewijn tot 50%
’s Avond met z’n vieren (zonder dames) de literfles leeg gedronken.
‘Is verboden’, zei de boer.
‘Dat percentage ?’
‘Nee, enzianwortels uitgraven..’
Maar het idee kwam wel van hem..
Op de knieën de trap op gekropen naar onze kamers in de boerderij.
De volgende morgen verwondering… We rekenden op een enorme kater.
We mankeerden niets, helemaal niets, en gingen weer fit naar boven voor een nieuwe toer.
Is bijna zuivere alcohol eenmalig ’gezonder’ dan gedistilleerd in een andere verhouding met andere ingrediënten?
Wordt het door de zuiverheid sneller/beter afgebroken ?
Ik heb het nooit begrepen.
Bij Gall&Gall; Nederland: Stroh rum 80%.