Boerenorganisatie Farmers Defence Force organiseerde vandaag een nieuw boerenprotest in Den Haag. Het werd aangekondigd als massaler dan alle voorgaande trekkeracties. De werkelijkheid blijkt wat gematigder. De sfeer is vooralsnog 'gemoedelijk', schrijft de NOS.

Het zijn zeker geen 7.500 boeren, die de Haagse straten vullen, eerder enkele duizenden. Rondom de Koekamp, waar de manifestatie zich afspeelt, staan tientallen trekkers geparkeerd. Het Malieveld is, conform afspraak, trekkervrij. Veel boeren kozen er voor met het openbaar vervoer of eigen bussen naar Den Haag te komen. Een dertigtal boeren die zich vannacht en vanochtend toch met hun trekker op de snelwegen begaven, moesten dat met een bekeuring bekopen.

Op zowel BoerenBusiness als Boerderij is het protest via een liveblog te volgen.

De hashtag #boerenprotest is op dit moment trending op Twitter.

Opmerkelijk: de flirt met populistisch rechts, werd door de FDF wat afgehouden, terwijl voorzitter Mark van den Oever het CDA net als gisteren nog eens opriep de stekker uit het kabinet te trekken om te voorkomen dat het kabinet nu een 'linkse' noodwet aanneemt. CDA-kamerlid Jaco Geurts maakte vandaag duidelijk dat zijn partij de oproep naast zich neerlegt.Boerenprotest Den Haag 19 februari 2020

NOS - 'Gemoedelijke sfeer' bij boerenprotest Den Haag, minder boeren dan voorheen
  • Deel
Druk af