"voor extensivering van de landbouw in Europa en de VS, maar voor intensivering van de landbouw in opkomende economieën in Afrika en Azië. De groei van de voedselproductie moet vooral komen van de kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden, die nu al het leeuwendeel van het voedsel in de wereld produceren. Die moeten geen monoculturen gaan verbouwen, maar via gewasrotatie en andere ecologische principes de landbouw en veeteelt ontwikkelen. Hij noemt het 'ecologische intensivering'."
Op 6 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ja interessant, krijgen we nu eindelijk ook permacultuur informatie van de WUR?
‘The model of intensification that is deeply rooted in the mind
of scientists from the green revolution generation is obsolete.
We need to think outside the box. Agriculture needs knowledgeintensive
management systems to improve food security and
incomes in the South, and to reduce the dependence on external
(fossil fuel) inputs in the North. The design of landscapes that
support an ecologically intensive agriculture creates opportunities
for synergies between food production and ecosystem services.’