Aandoenlijk zijn ze. Koekhappende kinderen in het zwembad. Op de racefiets. Als trekpaard voor een luie pa. Als beginnend atleetje in een babyledikantje. De koekhappertjes van Peijnenburg gaan een gezonde toekomst tegemoet.

In al hun geinig gezonde gezelligheid zijn ze nog fair ook. Ze worden getraind door sportlieden, pa en ma. Maar ook ma laat zich trainen door haar kind. Naar verluid komt ook Cruyff binnenkort in zo'n rol een graantje meepikken.
Inmiddels happen zelfs drie volwassen vriendinnen op een terrasje gezond naar koek. Voor oude meisjes natuurlijk, maar wel gezonde hapkoek.

Peijnenburg is OK. De koek bevat minder vet en volop vezeltjes. En het is niet van tarwe, waar paleodietisten van gruwen, maar van dat al veel minder erge roggemeel. Toch is er wel een probleempje. Er zit een forse schep suiker in. Nou heeft meneer Peijnenburg ook koek met minder suiker, maar suiker blijft natuurlijk een schep suiker - daarom bakt hij 'm ook met minder. Daar doet de koekenbakker helemaal niet geheimzinnig over.Nee dus, echt, niks aan de hand, want het staat allemaal open en bloot op zijn site. Net als een berg voedingsadviezen waar ze bij Ik Kies Bewust nog wat van kunnen leren. En Peijnenburg is wijs. Hij doet niet aan bewust kiezen. Hij laat happen. Zijn klantjes en hun mama's laat hij trainen. Iedere dag.

Toch een vraagje. Is het niet een beetje link, meneer Peijnenburg, want hoe controleert u dat nou?

Of ze ook allemaal zo braaf trainen, bedoel ik.
Dit artikel afdrukken