Paus Franciscus bereidt een encycliek voor waarin hij de gehele RK Kerk en de wereld zal wijzen op de verantwoordelijkheden die we als mensen hebben om de wereld te redden van de klimaatveranderingen die het leven en produceren van voedsel op aarde zullen destabiliseren.

Het is de bedoeling dat de encycliek zal verschijnen voor de VN klimaattop eind 2015. Het is nog onduidelijk of de publicatie zal kunnen dienen ter inspiratie van een VN-bijeenkomst in september 2014 waar VN-topman Ban Ki Moon wereldleiders zal oproepen tot het maken van ambitieuze plannen voor de uiteindelijke top in 2015. Dat schrijft Christian Today.

RTCC schrijft dat de VN de klimaatencycliek zal steunen. The Guardian kwam afgelopen woensdag met een analyse van het belang van religieuze leiders in de strijd tegen verwoestende klimaatveranderingen. The Washington schreef op 5 mei dat president Obama van de VS zijn 'Houston, we've a problem' moment heeft gehad en nu helemaal gaat voor - nee, tegen - klimaatverandering.
Dit artikel afdrukken