Het nieuws kwam rond dit weekend naar buiten: groenten van Super de Boer en Lidl bevatten weinig gifresiduen. Dezelfde spullen bij AH en Plus bevatten de meeste.
Wat makkelijk vergeten wordt: Super de Boer was vorig jaar de hekkensluiter en nam strenge maatregelen. Met succes zoals blijkt. Maar wist de klant het? Nee, dus hij kwam er ook niet voor. Zonde, want een gemiste kans.

Moet je kijken wat je kunt als Super om meer klanten naar je winkel te krijgen: "bij ons is ook niet-biologisch veel minder bespoten".

Zoals de vaste lezers hier weten zoek ik altijd weer opnieuw naar verkoopargumenten anders dan prijs en nep om producten om inhoudelijke redenen verkocht te krijgen.

Wat zou het fantastisch zijn: supermarkten die met elkaar een antigifconcurrentieloop begonnen. Endaarna eentje om de knapperigste groenten. De volst smakende tomaten. Het meest malse vlees, vleeswaar met de minst pekelige afsmaak en ...

Een nieuwe wereld zou opengaan.

Maar ... ik weet niet hoe de Lidl het met z'n wel heel lage prijzen ook maar meteen voor elkaar heeft gekregen. Ingekocht bij de modernste en dus grootste telers die sowieso allemaal weinig bespoten werken?
Dit artikel afdrukken