Nu wil het geval dat we zowel in Europa als in de VS tot het dubbele van onze dagelijkse eiwitbehoefte consumeren. Het is dan ook vooral vermarketingde handigheid om meer te verkopen. Schaadt het, vraagt Foodnavigator zich af? Nee, zegt het blad, alleen als je nierproblemen hebt. Baat het? Alleen oudere mensen met tekorten en herstellenden hebben er iets aan.
Op Foodlog woedde vorig jaar zomer een heftige discussie over 'het bouwsteentje', een met extra eiwit verrijkt gebakje voor zieken en ouderen dat ook vrij in de winkel beschikbaar kwam.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Gewoon af en toe wat meer peulvruchten(linzen, kikkererwten, diverse bonensoorten) eten en aanvullen met gezonde granen die veel eiwitten bevatten, zoals quinoa(is geen graan, wordt wel zo gegeten), ongeraffineerde tarwe, haver(mout), spelt enz. Als je volledig vegetarisch gaat moet je je vlees op die manier vervangen, peulvruchten combineren met gezonde eiwitrijke granen, simpel. Dan hoef je echt geen chocoladereep te nemen met extra eiwit.
Waar je op den duur wel een tekort aan krijgt is vit.B12, vandaar dat ik zelf niet volledig vleesvrij wil.