De gemiddelde BMI van de Britse bevolking vertoont een stijgende lijn en dat is vooral toe te schrijven aan mensen met een hoge BMI die nóg zwaarder worden.

Dat blijkt uit een onderzoek door de University of Liverpool naar BMI-trends in Groot-Brittannië in de periode van 1992 tot 2013.

De onderzoekers baseerden zich op de Health Survey for England, een jaarlijks terugkerend onderzoek waarin gezondheidsinformatie over volwassenen van 20 jaar en ouder wordt geregistreerd. Ze analyseerden de data over de BMI gedurende 21 jaar, in relatie tot geslacht en opleidingsniveau. De gemiddelde BMI bleek voor zowel mannen als vrouwen in iedere sociale groep te stijgen. Belangrijker nog was de constatering dat de sterkste stijging vooral te zien was bij de mensen die al obees waren. In Groot-Brittannië is 66% van de mannen en 57% van de vrouwen te zwaar.

Onderzoeker Mark Green: “De resultaten laten zien dat de gemiddelde cijfers voor de BMI niet zo sterk stijgen als in de jaren ’90, maar er zijn grote toenames aan de bovenkant van de schaal bij mannen en vrouwen in iedere sociale klasse. Dat het gemiddelde niet meer zo sterk toeneemt, is dus misschien een wat minder groot succes dan tot nu toe werd gedacht."
medicalXpress - Research sheds new light on whether we are all getting fatter
Reageer
  • Deel
Druk af