Karl Albrecht, één van de twee oprichters van het Duitse supermarktconcern Aldi, is vorige week overleden. Hij is vandaag - in besloten kring en uiterst sober - begraven, schrijft de Frankfurter Allgemeine.

Karl Albrecht werd 94 jaar. Hij richtte in 1946 samen met zijn broer Theo Aldi op. Theo overleed in 2010 op 88-jarige leeftijd. Onder leiding van de twee broers groeide het supermarktconcern uit tot een internationaal bedrijf met 10.000 filialen en een geschatte jaaromzet van 40 miljard euro. In 1961 werd Aldi gesplitst in Aldi Süd en Aldi Nord, ieder onder leiding van een van de twee broers, omdat zij het niet eens konden worden over het verkopen van rookwaar in hun filialen. Inmiddels is dat onderscheid komen te vervallen.

Karl Albrecht leefde een sober en mediaschuw bestaan. Zijn vermogen wordt geschat op 18 miljard euro, waarmee hij één van de rijkste mensen en bedrijfsstichters in Duitsland was. Geheel in lijn met zijn zeer sobere levensstijl is het vermogen ondergebracht in een stichting. Op zijn privé-rekening zou bij zijn overlijden slechts 'een paar honderdduizend euro hebben gestaan', zegt de FAZ.
Dit artikel afdrukken