McDonald's ontwikkelde een verpakking speciaal voor fietsers. Binnenkort komt de McBike, die ruimte biedt voor een Big Mac, patat en drinkbeker, naar Amsterdam meldt EVMI.

Klein boodschappentasje
De kartonnen verpakking is dicht te vouwen als een kleine boodschappentas die je vervolgens aan je fietsstuur hangt. Binnenin zit aan beide kanten een vakje, één voor het broodje hamburger en de ander voor het zakje frietjes. Onderin is een uitsparing voor de drinkbeker.

Fietsende McDonald’s-klant
De fastfoodketen kampt met tegenvallende verkoopcijfers en probeert met slimme marketing en een gezondere uitstraling meer klanten te binden. Met deze nieuwe verpakking richten ze zich op trendy hipsters en millennials, die zich in grote steden vooral per fiets verplaatsen.

Vandaar dat McDonald’s eerder dit jaar de McBike introduceerde in Kopenhagen, de meest fietsvriendelijke stad ter wereld en in het Colombiaanse Medellín, fietsstad in opkomst. Nu is het binnenkort de beurt aan Amsterdam en Tokyo om de verpakking te testen. Dat zijn beide ook populaire fietssteden.Argentijns reclamebureau
Wat je ook van McDonald’s denkt, met deze verpakking doen ze iets briljants. Je gaat je bijna afvragen waarom dit nog niet bestond en er een Argentijns reclamebureau aan te pas moest komen om het te ontwerpen.

Fotocredits: still uit ‘McBike para McDonald’s DossierNet via Youtube
Dit artikel afdrukken