Je ziet het ook in de culibladen. Een in plakjes gesneden Magnum overgoten met een fruit en goeie chocolade, overgoten met een coulis van weet-ik-wat. Heerlijk moet je denken. De ambachtelijke ijsmaker betaalt niet voor advertenties, dus krijg je nu dit soort advertorial recepten. Jaren geleden verschenen al de eerste recepten - was het Nigella Lawson? - van edele ham gemarineerd in Cola Classic. Wat moeten we ervan vinden, dacht ik toen. Ik at het nooit en vond er dus maar niks van. Tot afgelopen vrijdagavond.
Een lekker dessert. Op het eerste gezicht en ook bij het eerste proeven. Het bleek te bestaan uit Kellog's Cornflakes bovenop. Van die 'gebakken' krokante met wat extra suiker. De bodem bestond uit geplette Mars. Het ijs was homemade stracciatella.
Poef je door dan proef je die zurige kartonsmaak die het zoet van Mars en Cornflakes zo harmonieus begeleid. Weet je niet beter, dan accepteer je het. Misschien vind je het dan zelfs wel lekker. Weet je het wel, dan gaat het tegenstaan. De straciatella was heerlijk en hield de lol erin. Na een paar hapjes, heb ik de Mars en Cornflakes maar opzij geschoven.
Conclusie. In restaurants kon je tot voor kort nog redelijk 'echt eten'. Nu junkfood als hip ingredient gewoon aan het worden is, is het ook daar afgelopen. Zullen we dus maar ophouden te doen of eten van een gelukkige koe, een boer en een slager, een visser en een roker of een molenaar en een bakker komt? Het komt gewoon uit de fabriek. Net als de marketing ervan.
Kon ik het helpen dat al deze gedachten zomaar in m'n hoofd schoten?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als ze nou chocoladeijs, met caramelsaus en stukjes chocolade hadden gebruikt, zou het een heus culikundig desert zijn geweest. Erg jammer dat dit soort 'fastfood' het echte eten verdrijft.
Zo heb ik afgelopen donderdag Maltheser-ijs met rode vruchten gegeten. Zonder hondjes, maar wel met een 'h' te veel... Zelfs dat ging niet goed in dit restaurant waar ze trots waren op hun mooie en biologische producten. (Waarbij het voor en hoofdgerecht overigens erg lekker en puur waren.)