image


Nu we het toch over alcohol hebben ... Ik kwam vandaag een bericht tegen waarin het inname-patroon van volwassenen aan de beurt komt. Meer in het bijzonder: het gaat om Amerikaanse managers. Hoe zou het in Nederland zitten? Manager blijken volgens het onderzoek méér te drinken dan niet-managers!
Stress is de belangrijkste reden. Volgens professor Michael R. Frone, één van de onderzoekers, zijn mensen in verantwoordelijke functies vatbaarder voor alcoholgebruik.

De redenen blijken voorts te leggen in sociale controle. Het drinkgedrag van managers valt minder op dan dat van bijv. verkopers, die op de winkelvloer hun producten aan de man moeten brengen. Voor het onderzoek zijn 2000 mensen geïnterviewd. In de studie, die deze maand is gepubliceerd in de Journal of Studies on Alcohol, is gekeken hoe vaak het voorkomt dat werknemers onder invloed van alcohol zijn.

Bijna 2 procent van de ondervraagde werknemers geeft toe wel eens 's ochtends voor het werk een paar borrels te hebben gedronken. Niet veel misschien, maar toch. Ruim 7 procent drinkt wel eens tijdens de werkdag, veelal bij de lunch. 9,2 procent van de ondervraagden zit wel eens met een kater op het werk en 1,7 procent is wel eens dronken geweest gedurende de werkdag.

Hoe zou dat nou zitten bij de heren - en dames - in Nederland?

bron: www.managersonline.nl

Dit artikel afdrukken