Een Amerikaanse bakker uit Massachusetts verkoopt granola waar op de ingrediëntenlijst 'liefde' prijkt. Maar deze menselijke emotie is geen bestanddeel van de ontbijtvlokken en mag daarom niet in de ingrediëntenlijst staan. Dat oordeelde de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit FDA.

"Ingrediënten weergegeven op het etiket moeten bij hun officiële of gebruikelijke naam worden vermeld. 'Liefde' is geen gebruikelijke naam voor een ingrediënt en wordt beschouwd als een ingrediënt dat daar niet thuishoort’, schrijft de FDA in een waarschuwing aan de bakkerij.

In Nederland is het 'Liefde en passiebrood' van Albert Heijn toegestaan. "Liefde en passie is in dit geval een benaming", aldus een woordvoerder van de NVWA in de Volkskrant. Op de ingrediëntenlijst zou liefde niet mogen, maar de woordvoerder kan zich moeilijk voorstellen dat zoiets ontastbaars daar terecht zou komen.
de Volkskrant - Granola kan je met 'liefde' maken, maar het mag niet op de ingrediëntenlijst - Koken & Eten - Voor nieuws, achtergronden en columns
  • Deel
Druk af