Nog geen half jaar na de invoering van het wettelijk minimum uurloon van 8,50 euro in Duitsland, zet Lidl nog een stap verder. Vanaf 1 juni verdienen alle 70.000 Duitse Lidl-medewerkers, of ze nu in een filiaal of een distributiecentrum werken, voltijds of als oproepkracht, minimaal 11,50 euro per uur. Dat is niet alleen meer dan het wettelijk minimum, het is ook meer dan het gemiddelde minimum uurloon in de retailsector, dat op 9,74 ligt.

Per minuut betaald
Lidl betaalde al langer meer dan gemiddeld. Sinds 2010 hanteerde de discounter een minimum uurloon van 10 euro. Sinds augustus 2013 lag het minimum op 11 euro, schrijft Spiegel Online. De discounter heeft een elektronisch tijdregistratiesysteem ingevoerd, waarmee iedere medewerker zijn gewerkte uren registreert. Het systeem zorgt er voor dat iedere gewerkte minuut exact wordt uitbetaald.

Lidl is onderdeel van de Schwarz Gruppe, samen met supermarktketen Kaufland. Schwarz groeide vorig jaar, dankzij een omzetgroei van 7%, uit tot de vierde retailer ter wereld. Dat was vooral op het conto van Lidl te schrijven.

Fotocredits: dierk schaefer
Dit artikel afdrukken