Per minuut betaald
Lidl betaalde al langer meer dan gemiddeld. Sinds 2010 hanteerde de discounter een minimum uurloon van 10 euro. Sinds augustus 2013 lag het minimum op 11 euro, schrijft Spiegel Online. De discounter heeft een elektronisch tijdregistratiesysteem ingevoerd, waarmee iedere medewerker zijn gewerkte uren registreert. Het systeem zorgt er voor dat iedere gewerkte minuut exact wordt uitbetaald.
Lidl is onderdeel van de Schwarz Gruppe, samen met supermarktketen Kaufland. Schwarz groeide vorig jaar, dankzij een omzetgroei van 7%, uit tot de vierde retailer ter wereld. Dat was vooral op het conto van Lidl te schrijven.
Fotocredits: dierk schaefer
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dat betekent m.i. dat 84% geen problemen heeft met de werkdruk. Lijkt mij een superscore.
Hoe zit dat in Nederland? Hier geen werktijdenregistratie per minuut?
Vandaag in Distrifood: "FNV wil maatwerk van Lidl".
Vakbond FNV heeft op basis van een enquête vastgesteld dat de werkdruk bij Lidl te hoog is.
"Er moet per Lidl-filiaal worden vastgesteld welke mogelijkheden er zijn om de winkel optimaal te benutten in plaats van het opleggen van de standaardnormen. Deze maatwerkoplossingen zijn nodig om de werkdruk binnen het Lidl-concern te verlagen. [..] Uit ons onderzoek blijkt dat 16 procent van de ondervraagden problemen heeft met het werktempo. Dat is vier keer zoveel als het landelijk gemiddelde. En de werkdruk ligt ruim drie keer hoger dan het landelijk gemiddelde", schrijft FNV Handel in het rapport dat 2 juni a.s. aan financieel directeur Erwin Bziuk van Lidl aangeboden gaat worden.