De tijd dat Lidl er alleen voor mensen met een beperkte beurs was, lijkt definitief voorbij. De Duitse discountsuper brengt inmiddels al enkele jaren betere wijnen rond de feestdagen. Sinds vandaag kun je er web-only wijnen bestellen. Je vindt daarin uitsluitend Franse wijnen, uit de Bordeaux, Bourgogne, Loire, het Rhône-gebied en de Elzas. Een opvallend groot aantal flessen valt in de door kenners hoogst gewaardeerde kwaliteitsklassen.

De introductie van van de wijnwebwinkel maakt deel uit van de Grands Vins de France-campagne van Lidl. Tegen de Levensmiddelenkrant zegt woordvoerder Christine Braun dat dat de web-only wijnen alleen op de website te koop zijn, naast het Grands Vins de France-assortiment dat in de winkels van Lidl te vinden is.

Nog onbekend is of Lidl hiermee de basis legt voor een gecombineerde winkel-online strategie met een basisaanbod in de winkels en een ruimere keuze online.

Afgelopen week meldde de Levensmiddelenkrant dat Lidl in Duitsland nu een nadrukkelijk online-aanbod inzet. Desgevraagd zei het bedrijf toen nog geen plannen te hebben voor een dergelijke strategie in Nederland.

Fotocredits: Lidl
Dit artikel afdrukken