imageOp vrijdag 18 augustus vindt de landelijke uiendag plaats op Proefboerderij Rusthoeve te Colijnsplaat. De landelijke uiendag is open voor publiek vanaf 9.30 uur tot 18.30 uur.

Het Uien Innovatie en Kennis Centrum (UIKC) is een initiatief van DLV Plant BV en Proefboerderij Rusthoeve, Op de landelijke uiendag zal het UIKC een deel van haar onderzoek en activiteiten tonen. Hiervoor worden bezoekers rondgeleid op het demoveld op het gebied van rassen, zaaisystemen, rooien (demonstratie), schimmelbestrijding, bladmeststoffen, plantversterkers, rijenbemesting etc. Ook is er een grote infotent waar diverse bedrijven zich presenteren. Om 11.30 uur zal Jaap Haanstra, voorzitter van de werkgroep consumptie aardappelen en uien van LTO Nederland het eerste exemplaar van de ketengerichte rassenlijst voor zaaiuien uitgereikt krijgen

Op het zogenaamde kookeiland in de infotent worden uiensnacks gepresenteerd. Dit ook om de mogelijkheden van de ui als culinair product voor het voetlicht te brengen.

Locatie : Noordlangeweg 42, Colijnsplaat
Organisatie : UIKC
Telefoon : 06-53427246
E-mail : .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)


bron:AgriHollandDit artikel afdrukken