De Belgische plantkundige Marc van Montagu (80) en de Amerikanen Mary-Dell Chilton en Robert T. Fraley (Monsanto) worden onderscheiden met de ‘World Food Prize 2013’, de Nobelprijs voor de landbouw. Zij ontwikkelden GMO technieken die ervoor zorgen dat vandaag insecten-resistente en herbicide-tolerante gewassen gekweekt kunnen worden.
In oktober van dit jaar zullen de laureaten de prijs van € 186.000 ontvangen ‘voor hun individuele, onafhankelijke doorbraak als grondleggers van de moderne groene biotechnologie en hun bijdrage aan de ontwikkeling en toepassing ervan’.
Monsanto, één van de bekendste toepassers van GMO-technieken, besloot recent zich voor wat betreft deze technieken uit de EU terug te trekken omdat de houding van het publiek ten aanzien van transgene veredeling negatief is.
Dit artikel afdrukken
In oktober van dit jaar zullen de laureaten de prijs van € 186.000 ontvangen ‘voor hun individuele, onafhankelijke doorbraak als grondleggers van de moderne groene biotechnologie en hun bijdrage aan de ontwikkeling en toepassing ervan’.
Monsanto, één van de bekendste toepassers van GMO-technieken, besloot recent zich voor wat betreft deze technieken uit de EU terug te trekken omdat de houding van het publiek ten aanzien van transgene veredeling negatief is.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
De Wereld van Morgen toont zich kritisch naar de prijs, de pers en het feit dat een Monsantoman hem mede won.