Ontbijtgranenfabrikant General Mills maakte vorige week bekend dat de originele versie van zijn Cheerios voortaan gegarandeerd GMO-vrij is.

Het bedrijf reageert daarmee niet op anti-GMO-activitisten, maar ziet in de GMO-vrije Cheerios een mogelijke nieuwe interessante verkoopniche. Het bedrijf wil graag weten of veel consumenten gevoelig zijn voor dit verkoopargument en er ook voor willen betalen.

De Cheerios zijn een mooi startpunt: "Cheerios bestaan grotendeels uit haver, en er bestaat geen genetisch gemanipuleerde haver. Dus de enige ingrediënten in de Cheerios die van genetisch gemanipuleerde planten afkomstig zouden kunnen zijn, zijn het maiszetmeel en de suiker". Het heeft General Mills overigens een jaar gekost daar gegarandeerd GMO-vrije varianten voor te vinden.

Grist citeert General Mills dat zegt: "Voor onze andere ontbijtgranen zou het gegarandeerd overstappen op GGO-vrije ingrediënten erg moeilijk, zo niet onmogelijk worden, gezien de wijdverbreide toepassing van ggo-zaad in gewassen als graan, soja of bietensuiker."
Dit artikel afdrukken