imageLees en lach:

ROME - Beroemdheden en chef-koks in Italië gaan het gevecht aan met een van de belangrijkste ingrediënten van de Mediterrane keuken: knoflook.

Carlo Rossella, een prominente televisiemaker, gaat restaurants er van overtuigen die 'stinkende knoflook' niet in hun gerechten te gebruiken.
'Knoflook stinkt, mijn maag kan het niet verteren en ik vermijd het als een vampier.' Volgens de nieuwsman zijn bovendien veel mensen allergisch voor het bolgewas.

Knoflookvrij
De antiknoflookcampagne wordt gesteund door bekende acteurs, mensen uit het zakenleven en de Italiaanse minister van Milieu. Restaurants van drie tophotels in Rome bieden al knoflookvrije gerechten aan net als enkele sterrenrestaurants in de Italiaanse hoofdstad.
Gezond
Het kruid is een essentieel onderdeel van de Mediterrane keuken en staat naast zijn kenmerkende geur ook bekend om de positieve effecten die het zou hebben op de gezondheid. Het bolgewas zou goed zijn voor je weerstand, en hartkwalen, hoge bloeddruk, verkoudheid en zelfs kanker helpen voorkomen.

Berlusconi
Rossella zei dat hij werkt aan een gids waarin alleen eetgelegenheden zijn opgenomen die geen knoflook in hun gerechten verwerken. Ook oud-premier Berlusconi staat niet bekend als een knoflookliefhebber. Hij zou in het verleden pepermuntjes aan functionarissen hebben uitgedeeld als hij ook maar een vlaag van de geur opving.
Trend
Verdedigers van knoflook wijzen erop dat het sinds de Romeinse tijd gebruikt wordt in de keuken. Antonello Colonna, een toonaangevende Romeinse chef-kok, noemde de campagne slechts een trend. Hij zei dat hij wel eens knoflook in gerechten van Berlusconi had gedaan zonder dat deze het doorhad.

Colonna voegde daaraan toe: 'Knoflook is de koning van de Italiaanse keuken. Een gerecht zonder knoflook is als een orkest zonder viool.'


Hoogste tijd dat Carlo Petrini zich weer bezig gaat houden met dringende zaken in plaats van interessante gesprekken met Engelse politci ;-)

Bron: evmi.nl
Dit artikel afdrukken